Was jouw goede voornemen om 2023 gezond te beginnen? Maar, loop je vast omdat je geen motivatie hebt om te sporten? Het is voor iedereen belangrijk om een sport, of manier van bewegen, te vinden die bij je past. Zo kijk je niet op tegen het sporten en houd je het langer vol! Wil jij ook je motivatie vinden en niet meer verliezen? In deze blogpost krijg je allerlei inspiratie voor het vinden van je ideale sport!

Binnen sporten, of buiten?

De eerste vraag die je jezelf kunt stellen is; wil ik graag binnen óf buiten sporten? Welke je kiest, is voor iedereen persoonlijk. De één houdt ervan om lekker buiten te zijn en de frisse lucht in te ademen, en sommige mensen sporten liever lekker binnen. Je kunt er ook voor kiezen om in de lente/zomer buiten te sporten en in de winter je oefeningen binnen uit te voeren. Aan jou de keuze!

Makkelijk beginnen

Wil jij meer bewegen en wil je het jezelf niet te moeilijk maken? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om vaker een rondje te wandelen of fietsen. Deze dingen kun je ook zeer praktisch in je leven toevoegen. Ga bijvoorbeeld fietsend naar je werk of ga te voet naar de supermarkt voor een kleine boodschap. Meer bewegen hoeft niet moeilijk te zijn! Ook kun je thuis wat sportoefeningen doen. Schaf een yoga mat aan en bekijk eens wat filmpjes op het internet. Of koop voordelig een sportapparaat en beweeg op je eigen hometrainer, loopband of roeiapparaat.

Alleen sporten of samen met anderen?

Daarnaast kun je kijken of je liever alleen sport óf samen met anderen. Alleen sporten heeft zo zijn voordelen; je hoeft met niemand rekening te houden en kunt volledig sporten op je eigen tempo. Ook kun je gaan wanneer je wilt en hoef je alles niet van tevoren uit te plannen. Aan de andere kant, mis jij juist wat motivatie, dan kan sporten met anderen heel stimulerend werken! Sporten met anderen kun je bijvoorbeeld doen tijdens een groepsles, of trommel je vrienden op om wekelijks een sportactiviteit te ondernemen.

Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om soms alleen te sporten én af en toe met vrienden te gaan. Dit kan bijvoorbeeld makkelijk wanneer je een sportschoolabonnement neemt. Ook zijn hardlopen of zwemmen leuke ideeën. Wanneer je kiest voor hardlopen, zorg dan voor goed schoeisel. Kijk eens naar Saucony loopschoenen bijvoorbeeld. Een zeer goed model is de Saucony Endorphin Speed 3. Ook is de sport padel nu helemaal hot en happening! Erg leuk om samen met je vrienden te gaan doen.